Biografie

Arnold werd op 26 mei 1980 geboren in Zuid-Beijerland. Hij studeerde Hoorn-Klassiek aan het Rotterdams Conservatorium bij Martin van de Merwe en Bob Stoel.

In 2002 behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus en in 2004 werd het diploma Uitvoerend Musicus behaald.

In de laatste jaren van zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium heeft Arnold aan verscheidene orkestprojecten meegewerkt.Hij was o.a. eerste hoornist bij een optreden van het Rotterdam Young Philharmonic met een uitvoering van De Vuurvogel en Petroesjka van Igor Stravinsky in de Doelen te Rotterdam. Later speelde hij met hetzelfde orkest Onegin van Sergej Prokofjew.Ook heeft hij regelmatig opgetreden in kleiner ensembles, o.a. het Doelenensemble met concerten in het Concertgebouw te Amsterdam en de Doelen te Rotterdam

Naast de studie Hoorn-Klassiek volgde Arnold ook de opleiding HaFaBra-directie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jaap Koops en Jos van der Sijde; in 2004 behaalde hij het diploma Docerend Musicus met de aantekening “arrangeren”.Als dirigent is Arnold op dit moment werkzaam, sinds maart 1999, bij jong-Crescendo uit Zuid-Beijerland. Dit is een orkest, variërend tussen de 30 en 40 personen, wat als een soort kweekvijver dient voor het “grote orkest”, dat uitkomt in de eerste divisie. Ook is hij hoorn docent bij deze vereniging.Sinds oktober 2008 is hij dirigent van NLS uit ’s-Gravendeel. Een fanfare orkest uitkomend in de 2e divisie. Ook daar is hij docent van alle koperblazers.

Sinds 2004 is Arnold als arrangeur aangesloten bij de muziekuitgeverij “Bronsheim Music” te IJsselstein.

Arnold was van 2002 tot maart 2013 als hoornist verbonden aan het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht, sinds 2005 het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ genaamd.

Sinds maart 2013 is hij werkzaam als hoornist bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.